Olejek kardamonowy

Olejek kardamonowy otrzymuje się z jednej z odmian rośliny rojów- ka kardamon {Elettnria ccuttarnornurr0, rosnącej w Indiach i w Sri Lance. Destylacja rozdrobnionych owoców z parą wodną daje ok. 3,5-7,0 % olejku. Właściwości i zastosowania Należy do grupy znanych od stuleci przypraw korzennych i, jak inne, ma silne własności antyseptyczne. Stosowany przy zaburzeniach gastiycznych ma również działanie przeciwbólowe i tonizujące. Objęty normą: ISO 4733 W zaleceniach IFRA nie ma ograniczeń w stosowaniu tego olejku. UWAGA: OLEJEK O SIWYM DZIAŁANIU. NIE STOSOWAĆ DLA DZIECI PONIŻEJ 12 LAT. Stosowanie w mieszankach aromaterapeutycznych
Do masażu: zaburzenia gastryczne, nudności, niestrawność, kaszel, bóle głowy i mięśni. Do kąpieli: zaburzenia gastiyczne, nudności, niestrawność, kaszel, bóle głowy i mięśni. Do inhalacji (kominki aromaterapeutyczne): kaszel, bóle głowy.

Witaj na moim serwisie! Znajdziesz tutaj wiele ciekawych informacji dotyczących medycyny. Informacje jakie tutaj zamieszczam to ciekawostki medyczne. Wszystkie wpisy są rzetelne i oparte o moje doświadczenie zawodowe. Mam nadzieję, że blog Ci się spodoba i zostaniesz tutaj regularnym gościem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej: