Zdrowa, ciepła zupa

Jeżeli zależy nam na tym, aby zachować zdrowie i urodę, powinniśmy jak najczęściej spożywać zupę. Można ją jeść nawet codziennie. Oczywiście, powinna to być lekka zupa, zabielona mlekiem krowim bądź sojowym, a nie tłustą śmietaną. Zupa okazuje się znacznie pełniejsza witamin, aniżeli warzywa wyciągane z wody, w której się gotowały. Dostarcza też ona różnorodnych witamin i substancji mineralnych, ponieważ składa się zawsze z kilu różnych rodzajów warzyw. Jeżeli zaś dodamy do niej mleka czy fasolki bądź groszku, wówczas okaże się także znakomitym źródłem dobrze przyswajalnego białka. Świetnym pomysłem na zupę okazuje się zagotowanie drobno pokrojonej marchwi, cebuli, czosnku i fasolki szparagowej. Na koniec należy dodać do zupy mleka, przypraw oraz surowej pietruszki zielonej i koperku. Wspaniale smakuje także barszcz, najlepiej spożywany z czerwoną lub białą fasolą. Inną pyszną zupą okazuje się pieczarkowa z cebula, marchewką i ziemniakami czy też krem z brokuł i groszku lub zupa pomidorowa z ryżem.

Witaj na moim serwisie! Znajdziesz tutaj wiele ciekawych informacji dotyczących medycyny. Informacje jakie tutaj zamieszczam to ciekawostki medyczne. Wszystkie wpisy są rzetelne i oparte o moje doświadczenie zawodowe. Mam nadzieję, że blog Ci się spodoba i zostaniesz tutaj regularnym gościem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej: